Siirry pääsisältöön
Blogi 24.3.2023

Verkkosivu-uudistuksen usein kysytyt kysymykset

Osaava tiimi, osallistava prosessi, oma yhteyshenkilö ja sinä. Tälle pohjalle perustuu sujuva ja uudistava verkkopalveluprojekti ILMEen kanssa. Lopputuloksena on toimivat ja houkuttelevat verkkosivut, joita on ilo käyttää ja jotka saavuttavat haluttuja tuloksia. Lue lisää verkkopalveluprojektien tai -uudistuksien useimmin kysytyistä kysymyksistä.

Riku Turunen

Kuka suunnittelee sivut ja miten?

Onnistuneen verkkopalvelun keskiössä on yksityiskohtia myöten suunniteltu käyttöliittymäsuunnittelu. Käyttöliittymän (UI = User Interface) ja käyttökokemuksen (UX = User Experience) suunnittelu määrittelevät, miltä verkkosivusto näyttää ja tuntuu kävijälle.

Asiantunteva UI-suunnittelu varmistaa sujuvan ja laadukkaan käyttökokemuksen, joka etenee haluttuja polkuja pitkin. Toimiva UX-suunnittelu puolestaan tarkoittaa, ettei käyttäjän tarvitse osata tai opetella mitään käyttääkseen sivuston palveluita. Käyttäjä saa myös lisäarvoa, kun sivuilla vierailu tarjoaa enemmän kuin mitä asiakas osaa odottaa.

ILMEellä käyttökokemuksen suunnittelu tapahtuukin AD:n ja sisältöspesialistin tiiviinä yhteistyönä. Kun sekä sisältö että käytettävyys ovat tarkkaan harkittua ja huippuunsa hiottua, sivu tukee yrityksesi brändiä ja saa käyttäjät viettämään aikaa sisältöjen parissa.

Myös hakukoneiden näkökulmasta toimivat ja houkuttelevat sisällöt ovat sivusi tärkeintä antia. Mitä paremmin sisällöt ja käytettävyys ovat kunnossa yrityksesi verkkosivuilla, sitä paremmat mahdollisuudet sivustolla on sijoittua hakukoneiden, kuten Googlen, hakutuloksissa.

AD Akseli elävöittää yrityksen persoonan verkkosivuille

Meneekö vanha työ hukkaan? Entä hakukone­näkyvyys?

Etenkin verkkopalvelu-uudistuksien yhteydessä on luonnollista pohtia, mitä vanhojen sivujen sisällölle käy, tai mitä tapahtuu jo saavutetulle hakukonenäkyvyydelle.

Yksi olennainen osa verkkosivustoa uudistettaessa onkin nykytila-analyysi ja vanhojen sivujen toiminnan analysointi. Vanhan sivuston käyttöä analysoimalla ja tutkimalla saamme paljon hyödyllistä tietoa sivun käyttäjistä. Tätä tietoa hyödyntäen voimme luoda verkkosivut, jotka palvelevat käyttäjiä mahdollisimman hyvin. Lisäksi kartoitamme yrityksesi toimialan hakutermistöä hakukoneista, minkä perusteella luomme kattavan SEO- eli hakukoneoptimointisuunnitelman. Näin sivustosi saa juuri haluttua näkyvyyttä hakukoneissa.

Verkkopalvelun sisältöjen suunnittelussa otamme myös huomioon olemassa olevat sisällöt ja arvioimme, kuinka paljon niitä pystyy ja kannattaa hyödyntää uudistuvilla sivuilla.

Digimarkkinoinnin suunnittelija Juho kaivaa verkkosivuilta Matrixin dataa

Kuka huolehtii sivusta jatkossa?

ILMEen tarjoama verkkopalvelun huolenpitopalvelu varmistaa sivuston toimivuuden ja tietoturvan. Palvelu sisältää myös verkkopalvelun palvelintilan eli hostauksen. Verkkosivut ovat tällöin ILMEen huolenpitopalvelussa jatkuvassa valvonnassa. Päivitämme niiden julkaisujärjestelmän ja lisäosat sekä huolehdimme järjestelmällisesti varmuuskopioinnit.

Koulutamme myös sinut sivujen ylläpitoon. Koulutuksen ja tuen avulla varmistamme, että sisällönsyöttö ja sisällönhallinta on sinulle mahdollisimman helppoa ja tehokasta. ILMEen asiantuntijat ovat aina apunasi myös sivustouudistuksen valmistuttua.

Web developer Heinin estradi on tekninen toteutus

Miksi ostaisin verkkosivut ILMEeltä?

1. Hiottu prosessi

Me ILMEellä olemme pitkän kokemuksen kautta hioneet verkkosivuprojektimme huolelliseksi prosessiksi, jossa aikataulut ja vastuunjaot ovat selkeitä eikä ylimääräisiä yllätyksiä tule työmäärän tai kulujen osalta. Laadun varmistamiseksi suosittelemme täyttä avaimet käteen -palvelua. Se sisältää verkkosivujen suunnittelun ja toteutuksen sekä sivuston hostauksen ja ylläpidon.

2. Ei kompromisseja

Monista alan toimijoista poiketen rakennamme sivun teeman alusta saakka itse. Tämän ansiosta käytettävyyden ja suorituskyvyn suhteen ei tarvitse tehdä kompromisseja.

3. Helppokäyttöinen sivupohja

Toteutamme kaikki verkkosivut modulaarisesti, emmekä rajaa sivuston rakennetta tiettyyn raamiin. Tämä tarkoittaa sitä, että luomme sivustoa varten etukäteen suunnitellut moduulipalikat. Näistä asiakas voi sivuston julkaisunkin jälkeen helposti rakentaa uusia tyylikkäitä sivuja – ilman ulkopuolista apua.

Senior web developer Riku loksauttaa verkkosivun palikat kohdalleen

ILMEeltä saat muun muassa: 

  • Webanalytiikka (asennus, määrittely, validointi, raportointi)
  • Konsultointi, tilanneanalyysi ja testisuunnitelma
  • UI/UX-suunnittelu
  • Käyttäjä- ja ostopolkujen tunnistaminen ja analysointi
  • Lisämyynti- ja ristiinmyyntipotentiaali
  • Verkkosivujen ja laskeutumissivujen optimointi
  • Konversio- ja myyntifunnelin optimointi
  • Sivuston ongelmakohtien paikallistaminen
  • Heat map -testaus ja raportointi
  • Sisällöntuotanto