Siirry pääsisältöön
Blogi 15.2.2022

Riku loksauttaa verkkosivun palikat kohdalleen

Asiantuntijahaastattelu

Kun verkkosivut kaipaavat uudistusta, Riku Turunen, Senior Web Developer hyppää tuumasta toimeen ja palastelee isotkin projektit osiin.

– On mahtavaa, että ympärillä on vahva tiimi ja tarkat prosessit, joita noudatamme, ettei ainutkaan asia unohdu. Työpajojen avulla jalostamme määrittelyt ennen kuin yhtään koodia kirjoitetaan. Näin ehkäistään myöhemmät isot muutokset, websuunnittelun ammattilainen korostaa.

Tarjolla odottamattomia ratkaisuja

Rikulla on kokemusta yli sadasta verkkosivun rakentamisesta, asiakasrajapinnasta ja erilaisista tekniikoista pellin alta ja päältä.

– Tarjoilen toimivia ideoita, joita asiakas ei aina edes tiedä tarvitsevansa.

Verkkosivujen uudistaminen aloitetaan keskusteluilla ja ideoinnilla. Tärkeää sivujen uudistamisessa on myös suorituskyvyn optimointi.  Nopeus ja tehokkuus kun vaikuttavat suoraan verkkosivujen konversioon.

”Asiakkaan kannattaa kertoa rohkeasti omin sanoin visio, josta me sitten jalostamme teknisen toteutuksen.”

Riku Turunen, Senior Web Developer, Mainostoimisto Ilme

Supliikkina ammattilaisena Riku on kuin kala vedessä asiakkaiden kanssa toimiessaan.

– Vahvuuteni on olla sujuvana linkkinä eri tekijöiden kanssa asiakkaan ja Ilmeen asiantuntijoiden välillä. Olen itse vain yksi osa Ilmeen teknistä huippuosaamista.

Riippumatta projektin koosta, Riku ryhtyy hommiin täysillä.

– Eteenpäin ajavana voimana on tulosten näkyminen heti. On inspiroivaa loksauttaa palikat toimiviksi ja toteuttaa varsinkin sellaista, mitä kukaan ei ole ennen tehnyt.

Silloin herää Rikun vahvuus – kyky ottaa asioista selvää.

– En lähde ratkomaan samalla, tutulla työkalulla ongelmia, vaan paneudun syvällisesti kaikkeen uuteen. Sovellan ja selvitän, miten asian voisi ratkaista toimivammaksi tai tehokkaammaksi, Riku summaa.

Rikun vinkit verkkosivuprojektin alkuun

  1.  Kartoita kaikki tarpeesi. Niiden pohjalta määräytyvät sivuston toteutustavat.
  2.  Tutki kilpailijan sivut ja listaa parhaat ja toimivimmat asiat. Ne auttavat määrittelemään toiveitasi.
  3. Varaudu vertailemaan tarjoajia. Älä osta halvinta, äläkä suoraan palkkaa suurintakaan toimijaa. Valitse ketterä toimisto, jossa on syvää osaamista.
  4. Pyydä yksityiskohtaiset tarjoukset. Tämä helpottaa vertailuasi.
  5.  Ilmaise tahtosi. Vaikka teknologia tuntuisi vieraalta, kerro avoimesti mitä toivot ja haluat. Hyvä kumppani kuuntelee herkällä korvalla ja osaa kaivaa lisätiedot onnistuneeseen verkkosivuprojektiin.