Siirry pääsisältöön
Uutinen 25.6.2024

Xamkin uusi verkko­palvelu hyödyntää tekoäly­avusteisesti luotua kuva­maailmaa

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamkin 19.6. avattu uusi verkkopalvelu on pitkän kehitystyön hedelmä. ILME oli mukana työssä luomassa uutta käyttöliittymää ja käyttökokemusta sekä uusia brändikuvia.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamkin 19.6. avattu uusi verkkopalvelu on pitkän kehitystyön hedelmä. Xamkin viestinnän ydintiimin ja kumppaniverkoston suunnittelema ja toteuttama sivusto erottuu raikkaalla yleisilmeellään ja eri käyttäjäryhmiä palvelevalla sisällöllä. ILME oli mukana työssä luomassa uutta käyttöliittymää ja käyttökokemusta sekä uusia brändikuvia.

ILMEen AD Akseli Kilpinen on työskennellyt Xamk-tiimissä useita vuosia brändisuunnittelun parissa, ja toimi verkkoprojektin käyttöliittymäsuunnittelijana.

”Lähdimme suunnittelemaan uutta käyttöliittymää ja käyttökokemusta hyödyntäen kohderyhmäkohtaisia polkuja ja Xamkin tekemää loistavaa pohjatyötä. Ulkoasua modernisoitiin ja tuotiin lisää ilmavuutta ja selkeyttä lisäämällä mm. valkoisen taustan käyttöä ja erilaisia useaan eri sisältöön soveltuvia elementtejä. Elementtien variaatioilla saadaan sivuston elinkaarta ajatellen Xamkille mahdollisuuksia luoda monipuolisesti sisältöä sivustolle myös tulevaisuudessa.”, kertoo Akseli. Lue täältä lisää Akselista UI/UX-suunnitelijana.

Uusi verkkopalvelu tarjoaa mahdollisuuden myös uuden kokeiluun. Kilpailukentästä erottuvaa, rohkeaa viestintää tekevä Xamk päätti lähteä testaamaan ensimmäisten joukossa tekoälyavusteista kuvamaailmaa. ILMEen suunnittelemat ja toteuttamat uudet brändikuvat pohjautuvat aiemmin suunnittelemaamme kuvakonseptiin ja Xamkin “Tunne huominen” -pääviestiin.

”Xamkin lupaukseen ja brändiin sisältyy ajatus uteliaasta suhtautumisesta huomisen ilmiöihin. Olikin siis loogista, että brändikuvien tyyliä haluttiin uudistaa rohkeasti tekoälyn voimin. Uusien näyttävien brändikuvien ensimmäinen ulostulo on verkkosivujen pääkuvien muodossa.”, Akseli sanoo.

Tekoälyavusteisia brändikuvia oli suunnittelemassa ja toteuttamassa ILMEen AD Antti Toivanen. Uudenlainen tapa työskennellä sisälsi useita oppeja ja oivalluksia.

”Korkealaatuisten tekoälyllä tehtävien kuvien luominen ja jälkikäsittely ei tapahdu yhtä nappia painamalla vaan vaatii paljon aikaa, mielikuvitusta ja osaamista. Lähes kaiken ollessa mahdollista on ensiarvoisen tärkeää panostaa kuvien ideointiin ja suunnitteluun. Kuvien sisältö lokaatioita, hahmoja, rekvisiittaa, valaistusta ja kuvakulmia myöden pitää olla mietittynä ennen itse promptaamisen ja generoinnin aloittamista. Sattumalla ja tuurilla on myös oma roolinsa lopulliseen lopputulokseen.”, Antti mainitsee.

Toivotamme Xamkille roppakaupalla onnea uuden, onnistuneen ja edelläkäyvän verkkopalvelun lanseeraamisesta! Lue lisää Xamkin tiedotteesta: https://www.xamk.fi/uudistettu-xamk-fi-avautuu-19-6-2024/

Asiakkaamme Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk on vastuullisen hyvinvoinnin, teknologian ja luovan talouden korkeakoulu, joka tarjoaa yli 40 eri amk-koulutusta ja yli 30 yamk-koulutusta. Xamkissa on noin 11 500 opiskelijaa ja yli 900 asiantuntijaa neljällä eri kampuksella: Kotkassa, Kouvolassa, Mikkelissä ja Savonlinnassa.