Siirry pääsisältöön

Xamk – Kaakkois-Suomen ammattikorkeakouluXamk Pulse – Elä oppiaksesi. Elinikäistä oppimista kaikille, ajan hermolla.

Haaste

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk lähti uudistamaan jatkuvan oppimisen konseptia vuonna 2020. Ajasta ja paikasta riippumaton, elinikäinen oppiminen on tärkeä osa Xamkin toimintaa ja ajatusmaailmaa. Jotta kaikille tiedonnälkäisille yksilöille suunnatut avoimen ammattikorkeakoulun opinnot sekä täydennyskoulutus olisivat paremmin löydettävissä ja tunnistettavissa, ne päätettiin konseptoida omaksi, erottuvaksi kokonaisuudekseen. Konseptista haluttiin yksilöitä puhutteleva ja motivoiva, ja sekä Suomessa että kansainvälisessä markkinassa toimiva.

Ratkaisu

Varhaisessa vaiheessa suunnittelua löysimme oivalluksen pulssista; ajatuksesta ajan hermolla olemisesta ja pysymisestä. Näin löytyi nimi Xamk Pulse sekä samaa ajatusta avaava bränditarina. Pääviestiksi kiteytyi Elä oppiaksesi / Live to learn.

Iso osa Xamk Pulsen konseptia ja sen vaikuttavuutta on visuaalinen identiteetti, joka kertoo elinikäisen oppimisen ja tiedonjanon tarinaa kuvan keinoin. Identiteetti perustuu tummansiniseen värimaailmaan ja pinkkiin, sykettä kuvaavaan grafiikkaan. Muotokieli on suunniteltu huomiota herättäväksi ja digitaaliseen esitystapaan sopivaksi.

Värimaailman lisäksi Xamk Pulsen visualiikan keskiössä on ”ripple effect”, eli aaltovaikutusta ilmentävä kuvatyyli. Xamk Pulsen kohdalla aaltovaikutus ilmentää sitä, kun yksilön saama tieto ja oppi lähtee leviämään myös yksilön ulkopuolelle, vaikuttaen positiivisesti myös laajempaan yleisöön.

Mitä teimme

  • Nimeäminen ja nimiohje
  • Taustoittaminen ja konseptikiteytys
  • Visuaalinen identiteetti ja brändiohjeisto
  • Viestinnällinen identiteetti; tarina ja viestit
  • Kategoriakuvitukset, videot ja animaatiot
  • Kokonaisuus suomeksi ja englanniksi

Onnistumiset

Suomessa avoimet opinnot ovat hyvin suosittuja, ja vuonna 2022 Suomen avoimissa ammattikorkeakouluissa ja yliopistoissa opiskeli melkein 200 000 henkilöä. Xamk Pulse lanseerattiin vuonna 2020, ja se nousi vuonna 2022 Suomen suurimmaksi avoimen korkeakoulun kouluttajaksi opintopisteiden määrässä. Xamk on ensimmäinen ammattikorkeakoulu, joka ohitti opintopistemäärässä kaikki Suomen avoimet yliopistot ja korkeakoulut.

Pulsen identiteetti erottuu mainosvirrasta ja tuo liikennettä verkkopalveluihimme.

Xamk Pulse – Elä oppiaksesi brändityö kiteytti lupauksemme eri kohderyhmille, joita avoimessa ammattikorkeakoulussa opiskelee nyt tai tulevaisuudessa. Opintojen helppo saavutettavuus ja joustavuus ovat kilpailuetumme sekä monialainen laaja tarjonta. Pulsen identiteetti erottuu mainosvirrasta ja tuo liikennettä verkkopalveluihimme. Konsepti toimii niin brändi- kuin taktisessa mainonnassa.

Tiivi Pukkila-Nupponen, Viestintä- ja markkinointipäällikkö, Xamk

Xamk – Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk on vastuullisen hyvinvoinnin, teknologian ja luovan talouden korkeakoulu, joka tarjoaa yli 40 eri amk-koulutusta ja yli 30 yamk-koulutusta. Xamkissa on 12 000 opiskelijaa ja yli 1000 asiantuntijaa työskentelemässä neljällä eri kampuksella: Kotkassa, Kouvolassa, Mikkelissä ja Savonlinnassa. Xamkin jatkuvan oppimisen koulutukset: avoin ammattikorkeakoulu ja täydennyskoulutus muodostavat Xamk Pulse -palvelukonseptin.