Siirry pääsisältöön

Rambooms OyXROCK® automaatio­alustan konseptointi ja lanseeraus kansain­välisille kaivosalan markkinoille

Kaivosteollisuuden kasvava kysyntä miehittämättömistä ja automaattisista järjestelmistä oli Ramboomsin lähtökohtana XROCK-automaatioalustan kehittämiseen. Haasteena oli tehdä teknologiatuotteelle kiinnostava ja kaupallinen konsepti, joka puhuttelisi kansainvälistä kohderyhmää isoissa kaivosmaissa.

Ratkaisu

Luovan suunnittelun kantavaksi voimaksi otimme XROCKille asetetun tavoitteen vähentää ihmistyövoimaa vaarallisissa olosuhteissa ja samalla lisätä laitteiden ja kaivosten tuottavuutta.

Tuotteen ominaisuuksien ja hyötyjen esittelyjen sijaan päätimme suunnitella konseptin asiakaslähtöisesti. Osana pohjatyötä perehdyimme kaivosalan megatrendeihin ja sukelsimme kaivosalan yrittäjien ja työntekijöiden päivittäisen työn haasteisiin ja mahdollisuuksiin. Avoin dialogi Rambooms Oy:n yhteyshenkilöiden kanssa oli tärkeä osa konseptityötä.

Konseptin kulmakiveksi valitsimme inhimillisen, tunteisiin vetoavan kulman. Halusimme ilmentää sitä olotilaa, jonka kaivoksen omistaja tai laitteiden operaattori saa, kun manuaalisen työvoiman sijaan käytetään XROCKin avulla etäohjausta maan päältä käsin.

Siitä syntyi konseptiajatus: peace of mind – peace of mine

Mitä teimme

  • Konseptin suunnittelu
  • Kuvaukset ja pääkuvien suunnittelu
  • Päävideon suunnittelu ja toteutus, osin 3D:n avulla
  • Kaivoksen halkileikkauskuvan suunnittelu ja toteutus 3D:n avulla
  • Landing page sisällön suunnittelu ja tekninen toteutus
  • Sosiaalisen median kampanjan suunnittelu, sisällöt ja hallinnointi (LinkedIn)
  • Esite
  • Somistus ja messumateriaalit

Sosiaalisen median kampanja onnistui yli odotusten

Tulokset

Sosiaalisen median kampanja onnistui yli odotusten ja tavoitti etenkin kansainvälisten kaivostapahtumien osalta hyvin kohdeyleisöä. Ensimmäinen XROCK on myyty ja toimitettu maailmalle.

Verkkosivut: xrockautomation.com

Tuloksena saimme Xrockin lanseeraukseen kokonaisuuden, joka on ulkoasultaan freesi ja viesteiltään informatiivinen.

Lähestyimme Xrockin konseptoinnin kanssa Ilmettä, sillä tiesimme Ilmeellä olevan rautaiset ammattilaiset, joilla on pitkä ja monipuolinen kokemus teollisuusyritysten markkinoinnista. Tiesimme tarvitsevamme osittain abstraktin teknologiatuotteen materiaaleissa paljon 3D-visualisointia ja myös tähän löytyy Ilmeeltä huipputason osaamista. Yhteistyö lähti alusta alkaen rullaamaan mutkattomasti. Ilmeen tiimi nappasi taitavasti kiinni meidän alustavista ajatuksista ja lähti jalostamaan niitä eteenpäin. Tuloksena saimme Xrockin lanseeraukseen kokonaisuuden, joka on ulkoasultaan freesi ja viesteiltään informatiivinen.

Tarja Ruti, markkinointipäällikkö

”Ramboomsin toimintatapa on ihailtavan asiakaslähtöinen ja innovatiivinen. Se inspiroi myös meitä luovan työn tekijöitä, joten suunnittelutyötä on ollut innostavaa ja vaivatonta tehdä. Yhteistyömme on sujunut luottamukseen perustuen. Kaivosala itsessään on haastava ja monipuolinen toimiala. Sen parissa pääsee jatkuvasti laajentamaan osaamistaan ja se tekeekin työskentelystä hyvin antoisaa.”

– Laura Kääpä, Sisältöstrategi

Rambooms Oy

Rambooms Oy valmistaa rikotuspuomeja kaivosteollisuuden tarpeisiin. Yhtiön liiketoiminta myytiin vuoden 2023 alussa Normet Oy:lle. Normet Oy on globaalisti toimiva innovatiivinen teknologiayritys, joka tarjoaa jatkuvia parannuksia maanalaisiin rakentamis- ja kaivosprosesseihin ja jolla on laaja tuotetarjoama maanalaiseen tunneli- ja kaivostoimintaan.