Siirry pääsisältöön

Hakametsä Sport CampusKonseptista kohti Suomen moni­­puolisinta urheilu-, liikunta- ja hyvin­vointi­­keskusta

Tampere kasvaa ja kehittyy – legendaarinen Hakametsä sen mukana. Mainostoimisto Ilme aloitti Hakametsän aluekehitystyön markkinointikumppanina 2022. Vuoden aikana on tiiviissä yhteistyössä alueen kehittäjien kanssa luotu vahva pohja tulevaisuuden hankeviestinnälle.

Olemme tehneet Hakametsä Sport Campukselle brändikonseptin, tarinan, visuaalisen identiteetin, verkkosivut sekä käytännön sovelluksia aina halliteippauksista koko hankkeen tiivistävään brand bookiin asti.

Hakametsä – Tampereen kehittyvä legenda

Hakametsän kehitysprojekti on osa Tampereen kaupungin aluekehitystä. Projekti käynnistyi 2015, kun alueen uutta visiota alettiin kirkastamaan sidosryhmien ja alueen toimijoiden kanssa. Tampereen kaupunki valitsi hankkeen kehittäjiksi Peabin ja YH Kodit.

Vuonna 2022 oli aika tuoda suunnitelmat isolle yleisölle päivänvaloon: Ilme aloitti projektin pitkäjänteisen markkinointiviestinnän suunnittelemisen, toteuttamisen ja kehittämisen.

Markkinointi­­viestintä nostaa Hakametsän uudelle tasolle

Yhteinen matka kohti Suomen monipuolisinta urheilu-, liikunta- ja hyvinvointikeskustelua lähti brändikonseptin luomisella. Brändikonsepti kiteyttää sen, miltä hankkeen viestintä näyttää ja kuulostaa niin alueen tuleville toimijoille, kaupunkilaisille kuin muille sidosryhmille.

Brändikonseptin lisäksi Ilme on luonut Hakametsälle sykettä kohottavan tarinan, energisen visuaalisen identiteetin ja näppärät nettisivut. Kun pohja on saatu vankaksi, on sen päälle ollut helppo rakentaa markkinointiviestinnän käytännön sovellutuksia.

Tehokas yhteistyö vaatii saumatonta kommuni­kaatiota

Kolmen kehittäjän suuri hanke on laaja kokonaisuus, joka sisältää paljon suunnittelua, palavereja, ongelmanratkaisua ja tulevaisuuteen tutustumista. Koko projektin kantava voima on ollut hedelmälliset ja avoimet keskustelut sekä säännölliset palaverit, joissa jokainen osapuoli on päässyt jakamaan omat näkemyksensä, toiveensa ja tarpeensa. Saumaton yhteistyö ja vahva yhdessä tekeminen on taannut lopputuloksen, josta kaikki voivat olla ylpeitä.

Mitä teimme

  • brändikonsepti
  • tarina
  • visuaalinen identiteetti
  • verkkosivut
  • sovellukset (teippauksia hallille, roll-upit yms.)
  • konseptiesitys, joka tiivistää kehityshankkeen mahdollisuudet

Innovatiivisen ja idearikkaan kumppanin kanssa kaikki onnistuu nopeallakin aikataululla.

Ilmeen kanssa on ollut helppo työskennellä: he osaavat luoda selkeät prosessit ja työskentelymallit, joiden avulla asiat tulevat tehdyiksi ja pääsemme koko ajan eteenpäin. Uusi konsepti on monikäyttöinen ja vahva, ja kaikki ulostulot ovat onnistuneet hienosti. Innovatiivisen ja idearikkaan kumppanin kanssa kaikki onnistuu nopeallakin aikataululla.

Mikko Heikkinen, Hankekehityspäällikkö, Peab Oy

Hakametsä Sport Campus

Tampereen legendaarisesta Hakametsästä kasvaa Suomen monipuolisin urheilu-, liikunta-, ja hyvinvointikeskus. Kokonaisuuteen kuuluu monitoimiareenaksi remontoitavan vanhan jäähallin lisäksi muun muassa moderni sisäpalloiluareena, liike- ja toimistotiloja alan oheistoiminnoille, asumista sekä viihtyisiä ulko- ja viheralueita. Hankkeen vetureina toimivat Peab, YH Kodit ja Tampereen kaupunki.