Siirry pääsisältöön

Blastr Green SteelKiteytetty viestintä ja visuaalinen kerronta edesauttavat vihreän siirtymän hanketta

Norjalaisyhtiö Blastr Green Steel on perustamassa vihreän teräksen tuotantolaitosta Suomeen. Hanke on yksi Pohjoismaiden suurimmista teollisuushankkeista. Vähähiilisen terästuotannon ansiosta hanke tulee edistämään vihreää siirtymää merkittävästi.

Asiakkaan haasteena oli kiteyttää ja tiivistää hankkeen hyödyt sekä Suomessa että maailmanlaajuisesti sen lanseerauksessa käytettävään videoon, viestiä hankkeesta positiivisesti ja informatiivisesti sekä kasvattaa yrityksen tunnettuutta ja hyvää imagoa Pohjoismaissa. Hankkeen monimuotoisuus, kokoluokka ja erittäin tiukka aikataulu tekivät alkuasetelmasta haasteellisen mutta sitäkin mielenkiintoisemman.

Ratkaisu

Ilme toteutti hankkeen julkistustilaisuudessa ja myöhemmissä esittelytilanteissa käytettävän videon ydinviestit sekä konseptivideon suunnittelun ja käsikirjoituksen. Videon kautta hankkeen vaiheet, tavoitteet ja hyödyt sekä vihreän siirtymän vahva viesti saavat ansaitsemaansa positiivista näkyvyyttä suuren yleisön keskuudessa.

Suunnittelu käynnistyi ideointitapaamisella, jossa määriteltiin tarpeet ja tavoitteet projektille sekä tehtiin päätös konseptivideon toteutuksesta. Syvennetyn pohjaymmärryksen avulla hankkeen tärkeys, hyödyt sekä olennaisimmat ydinkohdat kirkastuivat ja ne oli helppo nostaa esiin ja tarinallistaa videon käsikirjoituksessa.

Edistimme viestejä, kuvamaailmaa, käsikirjoitusta ja videon rakennetta yhdessä Blastr Green Steelin sekä heidän yhteistyökumppaninsa Fama Consulting Oy Ltd:n kanssa. Videon 3D-animoinnista vastasi Artpix Oy. Tiivis yhteistyö varmisti, että hanke saatiin tiukassa aikataulussa onnistuneesti maaliin.

Prosessi on ollut todella sujuva ja ammattitaitoinen, on ollut ilo työskennellä kanssanne!

Suurkiitos koko tiimille erinomaisesta työstä ja vielä näin tiukassa aikataulussa!!! Saitte erinomaisesti heti kiinni, mistä hankkeessa on kyse sekä miten ja millä sisällöllä sitä viedään eteenpäin. Prosessi on ollut todella sujuva ja ammattitaitoinen, on ollut ilo työskennellä kanssanne!

Minna Sundelin, Fama Consulting Ltd

Blastr Green Steelin teollisuushankkeen lanseeraus on saanut valtavasti huomiota sekä kotimaisissa että kansainvälisissä medioissa.

Tulokset

Blastr Green Steelin teollisuushankkeen lanseeraus on saanut valtavasti huomiota sekä kotimaisissa että kansainvälisissä medioissa. Visuaalinen ja informatiivinen video on auttanut hankkeen matkaa eri kohderyhmien tietoisuuteen sekä lanseerausviestinnässä että hankkeen edistymisen aikana. Ilmeen kiteyttämät, pitkälle tulevaisuuteen suuntaavat viestit ja niitä tukeva visuaalinen maailma korostavat hankkeen merkitystä Suomen teollisuudelle sekä maailmanlaajuisesti vihreälle siirtymälle.

  • lanseeraus-/hankeviestinnän kiteyttäminen ja sanoittaminen videoon
  • 3D-animoitu video: toteutuksen suunnittelu ja käsikirjoitus, suomi ja englanti
  • storyboard ja visualisointi

Asiakkaan verkkosivu: blastr.no

Tunnisteet: #decarbonizedsteel #greentransition #challeningsteelindustry

Blastr Green Steel

Blastr Green Steel keskittyy vähentämään hiilidioksidipäästöjä teräksen arvoketjusta kehittämällä paikallisia, kestäviä ja skaalautuvia terästuotannon arvoketjuja. Blastr aikoo leikata 95 prosenttia sen lopputuotteiden CO₂-päästöistä tavanomaisiin menetelmiin verrattuna hyödyntämällä paikallisia materiaaleja ja fossiilivapaata energiaa sekä soveltamalla kiertotalousperiaatetta koko arvoketjussaan. Yritys aikoo perustaa pellettitehtaan Norjaan sekä vihreän teräksen tehtaan ja integroidun vedyn tuotantolaitoksen Suomeen. Yrityksen odotetaan kasvavan yhdeksi Pohjoismaiden suurimmista teollisuuden startupeista. Vuonna 2021 perustettu Blastr on osa pohjoismaista Vanir Green Industries -investointiyhtiötä.