Siirry pääsisältöön
Blogi 14.9.2023

ILMEläiset: Eeva­ Klemetti – harjoittelu on kurkistus alan arkeen­

Opintojen aikana käytävä harjoittelu on paras tapa oppia alan ammattilaisilta ja suunnitella omaa urapolkua. Eeva Klemetti työskenteli Ilmeellä korkeakouluopintoihin liittyvän 5 kuukauden harjoittelun projektikoordinaattorina. Eeva jakaa harkkapaikkaa etsivälle parhaat vinkkinsä sopivan paikan löytämiseen.

Asiantuntijahaastattelu

Harjoittelu on oiva paikka päästä kokeilemaan, millaista mainostoimistoarki oikeasti on.

”ILME haki projektikoordinaattoriharjoittelijaa loppuvuodesta 2022. Olen aina ollut kiinnostunut mainostoimistomaailmasta ja innostuin hakemaan pestiä. Suuntaudun opinnoissa digitaaliseen markkinointiin, joten projektikoordinaattorin työ tukee hyvin opintojani”, Lapin ammattikorkeakoulussa opiskeleva Eeva Klemetti kertoo.

Järjestelmällisenä sekä oppimisen janoisena ihmisenä Eevalta löytyi jo luonnostaan vahvuuksia koordinaattorin työhön. Eeva pääsi heti ensimmäisellä viikollaan mukaan asiakkuuksiin ja oppimaan mainostoimiston arkea parhaalla mahdollisella tavalla – töitä tehden.

”Mainostoimiston valitseminen harjoittelupaikaksi osoittautui parhaaksi valinnaksi. Teoriassa osasin jo opiskelemani asiat, mutta harjoittelun aikana pääsin kirjaimellisesti valmistautumaan työelämään ja tekemään opittuja asioita käytännössä”, pohtii Eeva.

Eeva kiittelee ILMEttä monipuolisista työtehtävistä ja erilaisista asiakkuuksista, joihin pääsi harjoittelun aikana sukeltamaan.

”Minut otettiin heti osaksi työyhteisöä ja työnteossa riitti jatkuvasti sykettä. ILMEläisenä oli ilo olla ja voin suositella Ilmettä harkkapaikkana ehdottomasti myös muille.”

Viiden kuukauden harjoittelu on ollut paljon enemmän kuin osasin kuvitella etukäteen.

Sain vastuuta, mahdollisuuksia kehittyä haluamillani osa-alueilla sekä olla mukana erilaisissa projekteissa. Koin ja näin millainen on työpaikka, joka on täynnä innostuneita ja osaavia ammattilaisia.

Eeva Klemetti, harjoittelija, projektikoordinaattori

5 vinkkiä harjoittelupaikan hakemiseen

Harjoittelupaikan valintaan kannattaa panostaa. Parhaassa tapauksessa harjoittelu voi ohjata urasuunnitelmissa eteenpäin tai tuoda ensimmäisen oman alan työpaikan. Eeva kokosi alle 7 vinkkiä, miten hyvän harkkapaikan löytää.

1. Mieti harjoittelusi tavoitteet

Vastaa ensin kysymyksiin: Mitä toivot saavasi harjoittelustasi? Onko sinulla tiettyjä opintoja, joiden oppeja haluat päästä hyödyntämään käytännössä? Onko urasuunnitelmissasi jotain, mitä harjoittelu tukisi?

Harjoittelupaikka, kuten moni muukin asia, lähtee liikkeelle tavoitteen asettamisesta. Tavoitteet on tärkeä miettiä, jotta harjoittelusta saisi mahdollisimman paljon irti ja se tukisi urasuunnitelmiasi mahdollisimman tehokkaasti.

2. Tutustu avoimiin paikkoihin ja käytä aikaa

Mikäli et vielä tiedä, mihin haluat hakea harjoitteluun, voit inspiroitua avoimista harjoittelupaikoista. Harjoittelupaikkoja voi katsoa monilta avoimia työpaikkoja ilmoittavilta sivustoilta. Älä unohda LinkedIniä: se on loistava paikka löytää unelmiesi harjoittelupaikka!

3. Ota suoraan yhteyttä mielenkiintoisiin työpaikkoihin

Ole rohkeasti yhteydessä mielenkiintoiselta vaikuttavaan työpaikkaan. Aina avointa hakua ei laiteta käyntiin, mutta kiinnostaviin työpaikkoihin ja työtehtäviin kannattaa silti hakea. Hyville ja porukkaan sopiville tekijöille löytyy monesti paikka.

4. Panosta hakemukseen ja räätälöi CV

Hakemuksen tekemiseen kannattaa panostaa, sillä hakijoita voi olla useita ja hyvällä hakemuksella erotut muista. Kerro hakemuksessa, mitä hyötyä sinusta olisi ja miten toisit lisäarvoa työpaikalle. Varsinkin avoimia hakemuksia täyttäessä nämä ovat tärkeitä asioita, sillä tämä palvelee niin harjoittelijaa kuin työnantajaakin. Muista näyttää innostuksesi työpaikkaa kohtaan. Ole luova ja rohkea!

Jokainen harjoittelupaikka on ainutlaatuinen, joten myös CV kannattaa räätälöidä harjoittelupaikan mukaan. Mikäli haet luovalle alalle, se kannattaa myös näyttää. Less is more -sanonta pätee myös CV:n täyttämisessä. Kaikki ylimääräinen kannattaa jättää pois – kirjoita asioista, joiden koet olevan hakemaasi työpaikkaan merkityksellisiä. Hyvällä CV:llä erotut varmasti muista.

5. Pysy positiivisena

Harjoittelupaikka ei välttämättä nappaa heti ensimmäisellä yrityksellä ja sen etsimiseen voi kulua paljonkin aikaa. Muista, että kyseessä voi olla tuleva unelmiesi työpaikka tai ainakin monta opettavaista kuukautta, joten kaikki on varmasti yrittämisen arvoista.

Tule osaksi tarinaamme

Kiinnostaako harjoittelu ja ilmeläisyys? Tutustumme mieluusti sekä alan konkareihin että keltanokkiin ja kaikkiin siltä väliltä. Pääasia on, että arvomme ja tekemisemme resonoivat. Laita avoin hakemus osoitteeseen rekry@ilme.fi ja kuullaan pian! Avoimet työpaikkamme löydät täältä.