Siirry pääsisältöön
Uutinen 24.6.2024

Pitkän linjan luova suunnittelija Risto Etelämäki ILMEen riveihin

Markkinointiviestinnän konkari Risto Etelämäki aloittaa ILMEellä copywriterina 24.6.2024.

ILME vahvistaa rivejään markkinointiviestinnän konkari Risto Etelämäen aloittaessa copywriterina 24.6.2024.

Viimeisen vuoden freelancerina työskennellyt Risto on tehnyt pitkän uran eri toimistoissa ja eri rooleissa. Muun muassa 12 vuotta Avidlyllä viettänyt Risto on sielultaan ja sydämeltään kirjoittaja ja konseptisuunnittelija, joka on kerännyt kannuksia myös luovan työn johtajana ja strategina B2B- sekä B2C-asiakkuuksissa. Riston laajasta asiakkuushistoriasta löytyy tunnettuja nimiä kuten Mehiläinen, NCC, Hartela, HUS, Neste K ja Airam.

Riston mielestä markkinointiviestinnän suunnittelussa ehdottomasta parasta on luova tiimityö.

”Erityisesti alkuvaiheen ideamyllytys monine eri keinoineen on parasta, ja se, että alussa pöytään heitetään ihan kaikki mieleen juolahtavat ajatukset. Luovuus syntyy mielestäni siitä, että erilaisia ideoita törmäytetään ja löydetään yhdessä ne aihiot, joita lähteä kehittämään eteenpäin. Kun onnistutaan yhdistämään sellaiset asiat, joita yleensä ei nähdä yhdessä, ollaan oivalluksen äärellä.”, Risto sanoo.

Viime aikoina Risto on kiinnostunut tekoälystä. Sekä oman ymmärryksen syventäminen että tekoälyn tehokas hyödyntäminen innostavat oppimaan uutta. Risto kokee kuitenkin tärkeäksi sen, että ihminen istuu kuskin paikalla, eikä kaikkea yritetä ulkoistaa tekoälylle. Toinen kutkuttava aihe on tarinat ja tarinallistaminen. Risto näkee tarinoiden olevan se asia, mikä yhdistää meitä kaikkia, ja iloitsee siitä, että tarinoiden arvo tunnistetaan hyvin myös asiakaspäässä.

ILMEestä Ristolle on muodostunut kuva talona, jossa osaavat ja mukavat ihmiset tekevät laadukkaita töitä. Tiimityö onkin se, mitä Risto eniten ILMEellä odottaa. Freelancerin työssä oli Riston mukaan omat hyvät puolensa, mutta yhdessä tekeminen isommissa kokonaisuuksissa on väistämättä pienemmässä roolissa. Paras lopputulos tulee Riston mukaan siitä, että tehdään yhdessä, asiakas tiiviisti osana suunnittelutiimiä.

Toivotamme Riston lämpimästi tervetulleeksi ILMEen tiimiin ja odotamme jo innolla yhteisiä suunnitteluhetkiä ja inspiroivia ideointeja!