Siirry pääsisältöön
Blogi 7.8.2023

ILMEläiset: Riikka Saarinen – asiakkuus­johtaja, jonka super­voima on mutkattomuus

Rauhallinen ja systemaattinen Riikka on tyylikäs ja hymyilevä; ihminen, jonka kanssa tuntuu hyvältä istahtaa saman pöydän ääreen. Pitkän linjan kokemus asiakastyössä näkyy, ja ammattitaidollaan Riikka osaa etsiä myös tavallisuudesta poikkeavia ratkaisuja, kun niille on tarvetta.

Asiantuntijahaastattelu

”Sytyn onnistumisen tunteesta. Se syntyy vain silloin, kun asiakas on tyytyväinen tekemäämme työhön, ja me itse tunnemme, että olemme tiiminä ja kukin omalla panoksellamme onnistuneet”.

Riikka Saarinen on työskennellyt ILMEellä asiakkuusjohtajana viitisen vuotta. Entisen työkaverin vinkistä Riikka lähetti työhakemuksen ILMEelle. Muutamaa minuuttia myöhemmin puhelin soi ja kutsu haastatteluun tuli. Yritys oli maineeltaan tuttu jo ennen sitä, ja hyvä tekemisen meininki sekä kiinnostavat asiakkuudet kiinnittivät Riikan huomion.

”Vastaan tällä hetkellä noin kymmenestä asiakkuudesta, ja joukkoon mahtuu niin teollisuus- kuin kuluttajapuolenkin asiakkaita. Parasta on työn monipuolisuus – asiakkaita on monilta eri aloilta, ja lisäksi saan tehdä sisäisesti töitä useamman tiimiläisen kanssa. Jokainen asiakkuus ja sen myötä myös toimenpiteet ovat hyvin erilaisia. Saan itse vaikuttaa lopputulokseen ja kädenjälkeen, eikä tässä työssä ole kahta samanlaista päivää.”

Rauhallinen ja systemaattinen Riikka on tyylikäs ja hymyilevä; ihminen, jonka kanssa tuntuu hyvältä istahtaa saman pöydän ääreen. Pitkän linjan kokemus asiakastyössä näkyy, ja ammattitaidollaan Riikka osaa etsiä myös tavallisuudesta poikkeavia ratkaisuja, kun niille on tarvetta. Riikalla hoidossa olevat asiat aidosti edistyvät ja kehittyvät.

”Liian tiukat raamit rajoittavat luovuutta ja ideointia. Kun asiakas luottaa ja antaa vapautta, pystymme tarjoamaan parasta kädenjälkeä. Voitonmaku suussa tätä työtä tehdään; minua motivoivat onnistuneet kumppanuudet sekä uudet, usein rohkeatkin ideat, jotka jäävät elämään. Palaute siitä, että kanssani on ihanan mutkatonta tehdä työtä, tuntuu hyvältä ja kantaa.”

Vapaa-ajallaan Riikka latautuu luonnossa ja lähtee usein työpäivän päätteeksi kolmen koiransa kanssa ulkoilemaan. Lisäksi voimanainen harrastaa monipuolisesti maastopyöräilystä crossfitiin ja myös viihtyy mökillä. ILMEeltä Riikka on myös löytänyt puolisonsa, jonka kanssa tavoitteena on kiertää kaikki Suomen kansallispuistot patikoiden tai pyöräillen.

”Haaveilen sapattivuodesta ja matkustelusta – Australia ja Uusi-Seelanti ovat vielä näkemättä.”