Siirry pääsisältöön
Blogi 15.5.2023

Hyvinvoiva työntekijä tekee hyvää koko yhteisölle

Luovalla alalla ja asiantuntijatyössä olemme yhä enemmän vastuussa oman työkyvyn ja hyvinvoinnin ylläpitämisestä. Vaativa, ongelmanratkaisuun ja uusiin ideoihin tähtäävä ajatustyö vaatii vastapainoksi palautumista riittävän levon ja liikkumisen kautta. Työmme vaatii myös jatkuvasti uusien taitojen kehittämistä, jotta voimme kasvaa ja menestyä työssämme.

Susanna Nipuli

ILMEen toiminnan lähtökohta on alusta saakka ollut hyvinvoiva, ihmislähtöinen työyhteisö. Meillä työhyvinvoinnin kehittäminen nähdään kokonaisvaltaisena yksilön ja yhteisön hyvinvoinnin kehittämisenä, koska ihminen on kokonaisuus eikä työhyvinvointia voi erottaa ihmisen muista hyvinvoinnin osa-alueista. ILMEellä hyvinvoinnin kehittämiseen kuuluu sekä henkilöstön hyvinvoinnin että asiantuntijuuden kehittäminen.

Päivittäiset mallit ohjaavat toimintaa

Isoimmassa roolissa rakentamassa hyvinvointiamme ovat päivittäiset toimintamallimme, eli se miten teemme työtämme. Siksi tarkastelemme jatkuvasti toimintamallejamme ja kehitämme niitä hyvinvointia tukeviksi. Toimivien rutiinien lisäksi tuemme ihmisten hyvinvointia ja työelämässä jaksamista monin eri tavoin.

Liikumme ja virkistymme yhdessä ja kannustamme merkittävillä henkilöstöeduilla oman jaksamisen ja hyvinvoinnin ylläpitämiseen myös vapaa-ajalla. Tuemme työn ja vapaa-ajan tasapainottamista mm. joustavalla työajalla sekä hyvinvointibudjetilla, jonka vuosittaiset teemat vaihtelevat henkilöstön tarpeiden ja toiveiden mukaisesti.

Kehittymisen teemat syventävät itsetuntemusta

Hyvinvoinnin ja henkilökohtaisen kehittymisen teemat, joihin keskitymme ILMEessä kuluvana vuonna ovat: vuorovaikutuksen ja tiimityötaitojen kehitys, itsetuntemuksen kehittäminen omien vahvuuksien ja kehityskohteiden tunnistamisen kautta, itsensä johtaminen ajanhallinnan ja priorisoinnin kautta sekä virkistymisen ja palautumisen tukeminen liikunnan kautta.

Kerromme vuoden mittaan lisää hyvinvoinnista ja työskentelystä ILMEellä – pysy kuulolla ja tilaa uutiskirjeemme!