Energian­säästö­viikon uusi visuaalinen ilme

Motiva

Motivan Energiansäästöviikko järjestetään vuosittain lokakuussa. Energiansäästöviikko nostaa puheenaiheeksi suomalaisten energiankäytön ja lukuisat keinot tehostaa energiankulutusta sekä saavuttaa säästöjä niin työpaikoilla, kouluissa, liikenteessä kuin kotonakin.

Ilme on toteuttanut Motivan organisoiman, Energiansäästö­viikkoon kuuluvan Energiavartin ulkoasun vuonna 2019. Vuonna 2020 Energiavartin elementtejä haluttiin tuoda mukaan koko viikon ilmeeseen sekä kehittää uudet hahmot, jotka toimisivat tapahtumaviikon viestintämateriaaleissa.

Ilme tuotti Energian­säästöviikolle visuaalisen ohjeistuksen ja hahmot sekä laati valmiit pohjat visuaalisen somesisällön luomiseksi. Lisäksi toteutimme Energiasyöpöt-animaation, jota käytetään kampanjan markkinoinnissa.

Sympaattiset hahmot muistuttavat arjen energia­syöpöistä

Me Ilmeellä kehitimme Energiansäästöviikolle omat hahmot: Energiasyöpöt. Nämä sympaattiset syöpöt seikkailevat Energiansäästöviikon verkkosivuilla, sosiaalisessa mediassa sekä videoilla. Ne muistuttavat arjen pienistä teoista, joilla on suuri vaikutus – älä siis ruoki energiasyöppöjä!

”Yhteistyö Ilmeen kanssa on ollut sujuvaa ja ripeää. Ilme onnistui visualisoimaan kampanjan energiasyöppö-teeman raikkaalla ja hauskalla tavalla. Sympaattiset ja leikittelevät hahmot keventävät ilmastoaiheisen kampanjan tunnelmaa.” 
– viestintäjohtaja Kati Laakso Motiva Oy

Motiva Oy

Motiva on valtion kestävän kehityksen yhtiö, joka kannustaa energian ja materiaalien tehokkaaseen ja kestävään käyttöön. Yhtiö tarjoaa julkishallinnolle, yrityksille, kunnille ja kuluttajille tietoa, ratkaisuja ja palveluja, joiden avulla ne voivat tehdä resurssitehokkaita, vaikuttavia ja kestäviä valintoja.

Katso myös