HAASTE

Miten saada kansainvälisesti arvostettu muotoilu globaalisti tunnetuksi?

 

Valtra on Pohjoismaiden johtava maataloustraktoreiden valmistaja ja palveluiden tarjoaja. Se on valmistanut asiakastarpeiden pohjalta räätälöityjä traktoreita jo vuodesta 1951 lähtien. Tänä päivänä traktoreita toimitetaan 75 maahan.

RATKAISU

Maailmanlaajuinen muotoilukilpailu Valtra Design Challenge

Valtran tuotteiden suunnittelun keskiössä ovat funktionaalinen muotoilu, käytettävyys sekä kestävyys erittäin haastavissa olosuhteissa. Myös nopea teknologiakehitys, ihmisten toimintaa ja valintoja ohjaavat globaalit trendit sekä alati muuttuva maailma määrittelevät suunnittelutyötä. Valtra on viime vuosina voittanut useita kansainvälisesti arvostettuja muotoilupalkintoja esimerkiksi Red Dot- ja Good Design -kilpailuissa. Palkinnot haluttiin saada globaaliin tietoisuuteen.

Suunnittelimme yhdessä asiakkaamme kanssa verkkopohjaisen muotoilukilpailun lisäämään tietoisuutta maatalousalan muutoksista ja haasteista, joihin maanviljelijöiden ja koko yhteiskunnan on vastattava tulevaisuudessa. ”Show us your vision for a tractor in 2040” – tämän haasteen pohjalta suunnittelutiimit lähtivät toteuttamaan kilpailutöitään.

Kilpailu tarjosi yhtiön ulkopuolisille tahoille mahdollisuuden esitellä heidän innovaatioitaan ja ratkaisujaan tulevaisuuden haasteisiin ­­– kohti tehokkaampaa ja ympäristöystävällisempää

tuottavuutta. Kilpailu sai nimekseen Valtra Design Challenge, ja sen kansainvälinen tuomaristo muodostui viidestä alan asiantuntijasta. Kilpailusta viestittiin muotoilualan ammattimedioissa, alan oppilaitoksissa, verkossa sekä sosiaalisessa mediassa. Lisätietoja täältä.

TULOKSET

Laadukkaita ja innovatiivisia kilpailutöitä saatiin 133 osallistujatiimiltä 41 eri maasta ja viideltä eri mantereelta.

Heti ensimmäisenä vuonna kilpailu nousi maailman suurimmaksi maatalouskonealan ja yhdeksi suurimmista työkonealan muotoilukilpailuista koko maailmassa.

TIIMI

Jarno Järvi / Luova johto

Tiina Viljanen / Asiakas- ja kumppaniyhteydet sekä projektinjohto

Olli-Pekka Karhu / Graafinen suunnittelu ja sisällöt

SuperApp / Verkkosivun tekninen toteutus

Dingle / Verkkomarkkinointi ja sosiaalinen media

Tapaus / Kansainvälinen tapahtumatuotanto ja viestintä

Pixoi / Videotuotanto

Asiakkaan rooli kilpailun suunnittelussa oli merkittävä.