HAASTE

Tuotetietojen ja varastosaatavuuden reaaliaikainen hallinta ja palvelukokemuksen kehittäminen verkossa

 

BE Group Oy Ab on Tukholman pörssissä listattu, terästehtaista riippumaton Suomen johtava terästen ja alumiinien toimittaja. BE Group palvelee teollisuuden ja rakentamisen toimijoita 150 vuoden kokemuksella ja on ollut koko toimintansa ajan alan edelläkävijä.

RATKAISU

Tuotetietojen reaaliaikaiseen ylläpitoon suunniteltiin wordpress-pohjainen sisällönhallintajärjestelmä ja käyttöliittymä. Suunnittelussa kuunneltiin tarkasti BE Groupin asiakkailta saatua palautetta; sen mukaisesti korostui esim. mobiilikäyttäjien tarpeet. BE Groupin tuotteista nimittäin haetaan usein tietoa ns. kenttäolosuhteissa – ei toimistossa.

Sähköisen katalogin keskeisiä toimintoja ovat esimerkiksi mahdollisuus koota omia tuotemuistilistoja omalle laitteelle. Muistilistan voi myös toimittaa suoraan lähimmälle BE Groupin myyntiedustajalle yhteydenottoa varten.

Sähköinen katalogi julkaistiin osoitteessa katalogi.onestoppartner.fi kesäkuun lopussa 2017.

TULOKSET

Uusi verkkopalvelu on analytiikan mukaan, markkinan kokoon suhteutettuna, löytänyt käyttäjänsä hyvin. Yli 2/3 käyttäjistä käyttää palvelua mobiililaitteilla, joten määrittelyä voidaan pitää onnistuneena. Mikä tärkeintä katalogi tuottaa säännöllisesti kvalifioituja liidejä myyntiin.

TIIMI

Markus Lehto / Strateginen suunnittelu, konseptointi ja projektinjohto

Sami Aalto / UI/UX-suunnittelu

Antti Hovi / Advisor

SuperApp / Tekninen toteutus