Verkkosivujen hostaus ja ylläpito Ilmeellä

Verkkopalvelun huolenpitopalvelulla varmistetaan sivuston toimivuus ja tietoturva. Palvelu sisältää myös verkkopalvelun palvelintilan (hostaus). Verkkosivut ovat tällöin Ilmeen huolenpitopalvelussa jatkuvassa valvonnassa. Päivitämme niiden julkaisujärjestelmän ja lisäosat sekä huolehdimme järjestelmällisesti varmuuskopioinnit.

Mihin huolenpitoa tarvitaan?

Julkaisujärjestelmissä, kuten kaikissa verkossa olevissa digitaalisissa järjestelmissä, on ensiarvoisen tärkeää huolehtia järjestelmän tietoturvapäivityksistä. Ilman huolenpitoa ei sivuston toimivuutta voida taata. Korjaustoimenpiteet voivat olla ongelmatilanteissa kalliita, eikä palvelu ole asiakkaiden käytössä.

Sivustoa rakennettaessa tai sen siirtyessä Ilmeen huolenpitopalvelun piiriin varmistamme, että tietoturvaan liittyvät asiat on huomioitu. Takaamme, että verkkopalvelun liikenne on alusta alkaen https-suojattua, ja tietoturvaa tehostavat toimenpiteet on varmistettu myös palvelintasolla.

Miksi huolenpito Ilmeeltä?

Huolenpitoon kuuluvat myös palvelintilan ja yhden domainin kustannukset. Verkkopalvelun teknisestä ylläpidosta tulee vastata suunnittelusta ja teknisestä rakentamisesta vastannut toimija.

Tällöin voidaan varmistua sivuston turvallisuudesta, salatusta liikenteestä ja muista palvelun toimivuuteen liittyvistä teknisistä asioista. Lisäksi voimme varmistua, että uusien ominaisuuksien toteuttaminen onnistuu, eikä aiheuta ongelmia teknisen alustan yhteensopivuuden vuoksi.

Huolenpidon lisäksi Ilme voi erillisen sopimuksen mukaan hoitaa sivuston kehittämistä, sisällöntuotantoa ja sisällönsyöttöä – kaikki yhdestä paikasta helposti.

Palvelintila

Varmistaaksemme huolenpitopalvelun täyden toimivuuden, käytämme WordPress -julkaisujärjestelmälle parhaiten soveltuvaa ratkaisua. Sen tekniikka perustuu Suomen suosituimman ja luotettavimman WordPress -hostingtarjoajan palvelinympäristöön.

Palvelinta on tehostettu nopeuden, tietoturvan ja toimivuuden maksimoimiseksi. Palvelimet sijaitsevat Suomessa turvallisissa, suojatuissa konesaleissa. Ilme Huolenpitopalvelussa saat myös palvelinkustannuksen samalla laskulla. Näin verkkopalvelun ylläpitoon liittyvien kustannusten seuraaminen on läpinäkyvää ja yksinkertaista.

WordPress -huolenpidon tekninen kuvaus

  • Sivusto on automaattisessa valvonnassa ja saamme viestin, mikäli sivusto kaatuu.
  • WordPress -ydin ja lisäosat päivitetään aina, kun ne todetaan soveltuvaksi sen hetkiseen WordPress -versioon.
  • Päivitysten yhteydessä sivusto myös testataan, jotta voimme varmistaa, että päivityksen takia sivusto ei lakkaa toimimasta. Päivitykset tehdään ensin asiakkaan sivuston kopioon, päivittämällä kopio ja testaamalla, että kopio toimii. Vasta sen jälkeen sama testattu päivitys tehdään asiakkaan oikealle sivustolle tai ongelmatilanteissa otetaan yhteyttä asiakkaaseen.
  • Sivusto varmuuskopioidaan päivittäin ja 30 viimeisintä kopiota säilytetään.
  • Ongelmatilanteissa käytössä on tukipalvelu virka-aikaan sähköpostitse tai puhelimella.
  • Palvelin skaalautuu käyttötarpeen mukaan ja on optimoitu WordPress -alustalle, mikä tekee sivustosta nopeamman kuin tavallisella palvelimella.
  • Huolenpito- ja palvelinkustannukset ovat samassa laskussa. Kokonaiskustannusten seuraaminen on helppoa.
  • Ilme pidättää oikeuden palvelinympäristön muutoksiin.