Oodi rohkeudelle

Laura Koivulahti

Oodi rohkeudelle

Päätin aloittaa tämän tekstin muutamalla latteudella, joita löytyy, kun kirjoittaa Googlen hakukenttään ”inspirational quotes, courage”. Nämähän ovat vähän niin kuin mun tavaramerkki Ilmeen harjoittelijana, joten tässä olkaa hyvät:

Courage is resistance of fear, mastery of fear; not absence of fear
-Mark Twain

Courage over Comfort
-Unknown

Be afraid and do it anyway
-Carrie Fisher

Se, miksi halusin tehdä blogikirjoituksen tästä aiheesta, on se luonnollinen syy, miksi ihmiset yleensä kirjoittavat mielipiteitään nettiin: koska tämä aihe puhuttaa minua. Ja koska olen tehnyt rohkean päätöksen hypätä Ilmeen kelkasta kohti uusia haasteita, vaikka jatkosuunnitelmat eivät ole täysin lukkoon lyötyjä tai kenties edes loppuun harkittuja. Tein kuitenkin päätöksen järjen ja tunteen – mukavuuden ja rohkeuden – taistelukentällä seurata omaa ”gut feelingiä”, joka kannusti hyppäämään tuntemattomaan.

Kun aloitin Ilmeellä asiakaspalveluharjoittelijana, ensimmäinen konkreettinen mieleen jäänyt asia oli saamani keltainen vihko, jonka kannessa on tuhdilla sinisellä fontilla sanapari ”ROHKEUS KASVAA”. Tämä ei heti avautunut minulle, mutta nyt muutaman kuukauden prosessoinnin jälkeen olen alkanut ymmärtää tuon lauseen sisältöä.

Rohkeushan ei tosiaan ole sitä, että ei tuntisi pelkoa tai osaisi myöntää sitä itselleen, saati muille. Rohkeus ei vaadi immuniteettia tunteille, vaan päinvastoin niiden tunnistamista ja puskemista epämukavuusalueen yli omia unelmia kohti. Ilme opetti minulle monen muun hyvän asian lisäksi olemaan rohkeasti oma itseni – olivatpa olosuhteet mitä tahansa. On helppoa sanoa tuo ääneen, ja se tuntuu itse asiassa aika kliseisen itsestään selvältä, mutta käytännössä tämä vaatii kuitenkin aika paljon – no, sitä rohkeutta! Jos olisin Espanjassa, käyttäisin sanaa ”cojones” (suomeksi rohkeus, uskallus, röyhkeys ja sisu), joka kuvaa sielunmaisemaani tällä hetkellä todella osuvasti!

Jotta voin päättää Ilme-urani siihen, millä sen aloitin, asetan tähän loppuun sanoja Pinterestistä:

When nothing is sure, everything is possible.
-Margaret Drabble

Jos rohkeuteni kasvaa vielä tarpeeksi, kirjoitan tuttuun tapaani infotaulullemme viimeisen Ilme-päiväni kunniaksi sanat ”Live, Laugh, Love” – ja seuraan nurkan takaa hyvän välimatkan päästä sisältöspesialistimme ja copywriterimme reaktioita.