Hyvät työntekijät haetaan vaikka kotoa

TIEDOTE 13.10.2015
Mainostoimisto Ilme Oy ja Gofore Oy

Pääkaupunkiseudulla toimivissa ohjelmistoyrityksissä käydään kovaa kilpailua hyvistä työntekijöistä. Niin kovaa, että heidät ollaan valmiita hakemaan vaikka kotoa. Näin lupaa tehdä it-johdon konsultoinnin ja tietojärjestelmien kehittämisen asiantuntijayritys Gofore uudessa Gofore 180° -rekrytointikampanjassaan.

– Sitähän sanotaan, että ketään ei tulla kotoa hakemaan unelmaduuniinsa. Me aloimme miettiä, että miksei, kertoo yksikönjohtaja Jaakko Kaminen kampanjan suunnitelleesta mainostoimisto Ilmeestä.

Ilme löytyi Goforen rekrytoinnin kumppaniksi työpaikan hyvinvointia mittaavasta Great Place to Work -tutkimuksesta, jossa molemmat yritykset sijoittuivat kärkipäähän. Panostaminen työhyvinvointiin on osa niin molempien yritysten kilpailukyvyn ylläpitämistä kuin työpaikan houkuttelevuuden lisäämistä.
– Hyvän työntekijän merkitys on näinä aikoina suurempi kuin koskaan, sillä kilpailu on kovaa ja huonoihin työntekijöihin ei ole varaa. Siksi hyvien eteen ollaan valmiita näkemään paljon vaivaa, Kaminen sanoo.

Gofore 180° -rekrytointikampanjassa kiepautettiin työnhaun lainalaisuudet päälaelleen. Työnhakija haetaan taksilla vaikka kotiovelta ja hän saa itse haastatella valitsemaansa goforelaista. Apua valintaan tarjoaa kampanjasivulla oleva testi, joka ehdottaa hakijalle sopivaa haastateltavaa.
– Tämä kampanja kuvastaa monin tavoin yrityskulttuuriamme. Vannomme avoimuuden, luottamuksen ja yhdessä tekemisen nimeen. Siksi haluamme toimia niin jo rekrytointivaiheessa, Goforella kulttuurista ja osaamisista vastaava Erkki Salminen sanoo.

Salminen iloitsee, että kampanjan ideointiin löytyi toimisto, jolla on samat arvot, mutta myös samat haasteet hyvien osaajien löytymisessä yrityksen kasvaessa.
– Olemme huomanneet, että työntekijöiden hyvinvointi korreloi suoraan liiketoiminnalliseen menestykseen. Haasteena hyvän tuloksen tekemisessä on tietysti se, että tulee paineita kasvaa, jolloin täytyy taas rekrytoida lisää, Kaminen ja Salminen virnistävät.

Lisätiedot:
Jaakko Kaminen
Johtaja, Ilme Tampere
Mainostoimisto ILME Oy
+358 40 590 0035
jaakko@ilme.fi
www.ilme.fi

Erkki Salminen
Johtaja, Kulttuuri ja osaamiset
Gofore Oy
+358 40 738 5650
erkki.salminen@gofore.com
www.gofore.com

Goforen rekrytointikampanjan kotisivu: 180.gofore.com

Ilme on Lahdessa ja Tampereella toimiva, vuonna 1996 perustettu mainostoimisto, jossa on 27 työntekijää. Yhtiön liikevaihto vuonna 2014 oli 2 765 000 eur.

Gofore Oy on it-johdon konsultoinnin ja tietojärjestelmien kehittämisen asiantuntijayritys. Missiomme on muuttaa maailma paremmaksi − digitalisaation keinoin ja työkulttuuria uudistamalla. Autamme asiakkaitamme kehittämään tietojärjestelmiään palvelulähtöisesti ja ketterästi pala palalta, arkkitehtuurilla ohjaten. Asiakkaitamme ovat esimerkiksi sosiaali- ja terveysministeriö, Opetushallitus, Liikennevirasto, Verohallinto, Fonecta ja Alma Media. Toiminnallemme on ominaista huippuasiantuntemus, ripeys, aito vuorovaikutus sekä jatkuva, kannattava kasvu. Goforelaisia on Helsingissä ja Tampereella n. 120 ja tavoittelemme tänä vuonna n. 13 miljoonan euron liikevaihtoa. Gofore saavutti 3. sijan Suomen parhaat työpaikat 2015 -tutkimuksessa ja 26. sijan Euroopan parhaat työpaikat 2015 –tutkimuksessa. Yritys on perustettu vuonna 2001. www.gofore.com

Suomen parhaat työpaikat on maailmanlaajuisesti toimivan Great Place to Workin  toteuttama tutkimus, joka on tehty Suomessa vuodesta 2002. Suomessa se tutkii vuosittain noin 150 organisaatiota ja julkaisee Suomen 50 parasta työpaikkaa yhteistyössä Talouselämän kanssa.

Jaa: