Kuva: Mainostoimisto Ilme ja Loma Graphics

Ei, tämä ei ole vitsi

Olemme sitä mieltä, että Lihamuki ansaitsee patsaan. Lihamukin historia juontaa miltei neljänkymmenen vuoden päähän, 1970-luvun lopulle, ja annos on siitä asti ollut tärkeä osa Lahen uniikkia katuruokakulttuuria. Siksi Lihamuki ansaitsee sille kuuluvan arvon.

Ajatus patsaasta sai alkunsa Uusi Lahti -lehdessä 14.6. julkaistusta artikkelista: 10 hullua ideaa keskustan kehittämiseksi, jossa listattiin lennokkaita ideoita. Tartuimme artikkeliin, koska halusimme nähdä mahdottomalta tuntuvan idean mahdollisena.

Keskeisenä tavoitteena on myös herättää keskustelua siitä kenelle keskusta kuuluu ja kuka päättää mikä on kaunista ja kestävää.

Hankkeemme on saanut runsaasti huomiota, ja kommentteja on pyydetty kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirtaa myöten: ”Suoralta kädeltä Myllyvirta ei patsashanketta kuitenkaan torppaa (ESS 29.6.)” Arvostamme kaupunginjohtajan avointa suhtautumista suunnitelmaan ja kannatamme aktiivista ja avointa keskustelua kaupungin kehittämisessä. Vain siten kaupungista voi tulla aidosti asukkaidensa näköinen ja tuntuinen ympäristö.

Miksi juuri torille?

Lihamuki on perinteisesti ollut nimenomaan osa Lahden keskustan vilkasta yöelämää ja siksi sille pystytettävän patsaan tulisi olla keskustassa. Tiedostamme kyllä, että tori on haasteellinen paikka mille tahansa rakennelmalle tai teokselle ja ehdotuksena se varmasti jakaa mielipiteitä.

Miksi juuri nyt?

Uusi Lahti -lehden ideoista Lihamuki-idea oli kaikista lahtelaisin, siksi halusimme tarttua siihen ja tehdä ideasta totta. Idea patsas-hankkeen toteuttamisesta jalostui reippaassa viikossa lopulliseen muotoonsa, jonka jälkeen se julkaistiin.

Jos jaat mielipiteemme, että Lahen Lihamuki ansaitsee patsaan, voit osoittaa tukesi osoitteessa lihamuki.ilme.fi

 

Jaa: