New York -juustokakku

“Helppo juustokakku, joka on sitä parempi, mitä kauemmin jaksaa odotella herkuttelua. Kirpeän ystävät voivat lorauttaa ohjeeseen hieman enemmän sitruunan mehua.”
Resepti by Elina

 

AINEKSET

Pohja:
100 g Digestive-keksejä
45 g voita

Täyte:
600 g tuorejuustoa (Philadelphia, älä kokeile onneasi muiden kanssa)
2 dl sokeria
200 g ranskakermaa
3 kpl munaa
1 kpl sitruunan raastettu kuori
1 rkl sitruunan mehu
2 rkl vehnäjauhoja

Mansikkamelba:
(Tai vadelma kirpsakamman ystäville)
200g pakastemansikoita (tai vadelmia)
2 rkl sokeria (vadelmat vaativat hieman enemmän)

Valmistusohje:
Ota ainekset ajoissa huoneenlämpöön.

Murskaa keksit monitoimikoneessa tai pakastepussissa kaulinta apuna käyttäen. Sulata voi ja sekoita keksimurskan joukkoon. Vuoraa 15-senttinen irtopohjavuoka leivinpaperilla, painele keksi-voiseos pohjalle tasaisesti. Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen.

Vatkaa keskenään tuorejuusto ja sokeri sileäksi, lisää ranskankerma. Sekoita sen jälkeen joukkoon munat yksi kerrallaan, samoin pestyn sitruunan raastettu kuori ja sitruunan mehu. Siivilöi vehnäjauho joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte pohjan päälle ja kopauta vuokaa pari kertaa pöytää vasten. Tasoita lastalla.

Paista uunin alaosassa n. 1 tunnin ajan tai kunnes kakku on reunoilta hyytynyt mutta keskeltä hieman kostea. Avaa sitten uunin luukku hetkeksi, ota uunista virrat pois ja anna kypsyä jälkilämmöllä vielä noin tunnin.

Anna kakun jäähtyä huoneenlämmössä, minkä jälkeen siirrä se jääkaappiin hyytymään mielellään yön yli.

Valmista mansikkamelba soseuttamalla mansikat ja sokeri yhdessä, tarjoile kakun kanssa.


Kuva by Eveliina

Lisää fiiliksiä keittokirjastamme löydät täältä.