Amerikkalainen porkkanakakku

”Tein tätä kerran vaihdossa. Saksalaiset ystäväni ihastuivat oitis reseptiin ja ylistivät suomalaista porkkanakakkua. Otin kehut vastaan ihanasta suomalaisesta jälkiruuasta, enkä maininnut kyseessä olevan amerikkalainen resepti.”
Resepti by Susann

 

AINEKSET

Pohja:
300 g porkkanoita
4 kpl kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
2 tl kanelia
1/4 tl muskottipähkinää
1 pussi (70 g) saksanpähkinöitä
1,5 dl rypsiöljyä

Täyte ja kuorrutus:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g margariinia
3 dl tomusokeria

Valmistusohje:
1.
Kuori porkkanat ja raasta hienoksi. Vaahdota munat ja sokerit. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Rouhi pähkinät ja säästä n. 4 rkl koristukseen.
3. Siivilöi kuivat aineet munavaahtoon. Sekoita joukkoon porkkanaraaste, pähkinät ja öljy.
4. Vuoraa leivinpaperilla irtopohjavuoka (halk. 24 cm). Kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia tai kunnes tikkuun ei tartu taikinaa.
5. Anna kakun jäähtyä. Vatkaa kuorrutteen aineet keskenään.
6. Halkaise kakku. Levitä puolet kuorrutteesta väliin ja loput pinnalle. Koristele pähkinärouheella. Peitä kakku ja anna vetäytyä jääkaapissa.
7. Nauti hyvässä seurassa.


Kuva by Eveliina

Lisää fiiliksiä keittokirjastamme löydät täältä.