Key lime pie


Resepti by Johanna

 

AINEKSET

Pohja:
250 g Digestive-keksejä
80 g sulatettua voita

Täyte:
3 limen mehu ja kahden
kuoriraaste
5 kananmunan keltuaista
400 g kondensoitua maitoa
1 vaniljatangon siemenet
Italialainen marenki
4 valkuaista
300 g sokeria
100 g vettä


Valmistusohje:
Sekoita pohjan aineet kutterissa tasaiseksi. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja levitä keksi-voiseos sille. Paista pohjaa uunissa 175 asteessa noin 8 minuuttia.

Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään ja kaada esipaistetun piirakan pohjan päälle. Paista 160 asteessa 30 minuuttia.

Kaada sokeri ja vesi kattilaan.

Keitä seos 121-asteiseksi, tai kunnes se on paksu siirappimainen.

Vatkaa neljä valkuaista kovaksi vaahdoksi, lisää sokerisiirappi ohuena nauhana ja jatka vatkaamista, kunnes sokerimassa on huoneenlämpöistä.

Pursota marengista piirakan päälle tupsuja ja paahda tohottimella tai uunivastusten alla kullanruskeiksi.


Kuva by Henri

Lisää fiiliksiä keittokirjastamme löydät täältä.