Teetkö yrityksesi sosiaalista mediaa, mutta ”aikaa ei ole” tai ”ideat on loppu”. Välillä voi tyhjän statuksen syndrooma iskeä. Ei hätää, niin tapahtuu joskus kaikille. Mutta kun muistat nämä viisi vinkkiä, elämäsi helpottuu huomattavasti!

1. Suunnittele

Niin tylsältä ja kliseiseltä kuin se kuulostaakin, hyvä some-sisältö vaatii suunnittelua. Kaikki parhaat sosiaalisen median sisällöt näyttävät vaivattomilta yksinkertaisesta syystä – hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Lopulta säästät aikaa, kun sisällöt on kerralla tehty. Ideat virtaavat paremmin myös ad hoc -päivityksiin, kun paineita ”laittaa sinne someen nyt jotain” ei ole! Suunnittele sisällöt sinulle sopivalla tavalla – excelissä, somen hallintatyökalussa, vuosikellon muodossa tai kysäise apua meiltä!

Esimerkki some-suunnitelmasta.

2. Inspiroidu

Eikö ideoita synny vaan aika kuluu pään rapsutteluun? Välillä niin käy! Mutta mitäpä, jos kuluttaisitkin kynsiesi sijasta aikaa inspiroitumiseen? Ota itsellesi tunti ja selaa samalla alalla toimivien alojen some-kanavia, sukella jonkin täysin eri bisneksessä toimivan firman kanaviin tai soita oman yrityksesi tuotekehitykseen ja kysäise, mitä siellä on tänään puuhailtu!

3. Analysoi

Analysoimalla sisältöjä vältät turhan työn. Tarkista vaikkapa kerran kuussa, millaiset sisällöt toimivat. Heivaa heikosti pelittävät ja helli hyvin toimivia. Mittaa ja muokkaa toimintaasi numeroiden avulla ja tavoitteiden mukaisesti.

4. Toista

Vaikka asiat, mitä nettiin laittaa, eivät sieltä koskaan katoa, eivät ne myöskään kovin helposti vanhene. Samoja sisältöjä voi käyttää uudestaan ja uudestaan, kulmaa vaihtamalla. Esimerkiksi Facebookissa videon voi käyttää monessa päivityksessä, eri kärjellä. Instagramissa taas voit rajata kuvan ihan eri tavalla kuin edellisellä kerralla. Mieti jo sisältöä tehdessäsi, miten siitä saisi ilon irti!

Toivottavasti näillä vinkeillä saat vauhtia some-kanaviisi! Mikäli tarvitset apua esimerkiksi suunnitteluun ja analysointiin, meiltä saa sekä koulutuksia että valmiita suunnitelmia tai jos kaipailet uusia ideoita, voimme järkätä myös työpajan. Ota rohkeasti yhteyttä, niin löydetään juuri sulle sopiva ratkaisu!

Siiri Salo

Siiri Salo on Ilmeen tuore sisältöspesialisti, joka suunnittelee, toteuttaa ja analysoi. Siirin unelmamaailmassa kaikki kommunikaatio käytäisiin gifeillä. Yhteystiedot: siiri@ilme.fi | 044 3544 153