Ajasta Instagramiin Facebook Creator Studiossa

Siiri Salo

Ajasta Instagramiin Facebook Creator Studiossa

Kaikkien some-tekijöiden pitkäaikainen murheenkryyni on ollut Instagram-julkaisuiden ajastaminen – tai oikeammin ajastamisen haasteellisuus. Omat ongelmansa some-managereiden elämään on tuonut myös se, että julkaiseminen Instaan on ollut mahdollista vain puhelinsovelluksen kautta. Kuitenkin ajastaminen ja mahdollisuus julkaista postauksia myös tietokoneelta helpottaa sosiaalista mediaa työkseen tekevien elämää huomattavasti; tällöin sisällöntuotanto on suunniteltua ja keskitettyä.

Kolmansien osapuolien some-hallintatyökalut, kuten Buffer, Sprout Social ja Hootsuite tarjoavat suhteellisen helppokäyttöisiä julkaisumahdollisuuksia, kunhan maksat tarpeeksi. Täysin mutkatonta ajastus näidenkään kautta ei ole kuitenkaan ollut. Monen kuvan julkaisut, hashtagit, käyttäjien merkitseminen kuviin ja sijaintimerkinnät ovat menneet työkalujen kautta oikein lähinnä satunnaisesti, kun kuun ja planeetoiden asennot ovat sattuneet olemaan oikeat.

Mutta HALLELUJAH tähän on vihdoin saatu muutos! Tai ainakin orastava toivo muutoksesta.

Mikä on Facebook Creator Studio?

Facebook julkaisi yrityssivujen ylläpitoon, sisällöntuotantoon ja analysointiin tarkoitetun työkalun viime vuonna ja se on asteittain rantautunut käyttäjien saataville. Creator Studio on sinällään jo huima harppaus kohti parempaa käyttökokemusta, sillä usean sivun ylläpito ja sivujen välillä pomppiminen tuntuu melko vaivattomalta aiempaan verrattuna. Ja mikä parasta, tämä Facebookin oma työkalu on täysin ilmainen.

Uusin kehitysaskel parempaa Instagram-elämää kohti julkaistiin lähiaikoina kaikessa hiljaisuudessa. Jos olet käyttänyt Creator Studiota, olet saattanut nähdä sen etusivulla pienen notifikaation, jossa ilmoitetaan, että (helvetti on jäätynyt ja) Instagram-julkaisuiden teko on nyt mahdollista myös tietokoneelta ja ajastetusti.

Työkalun kautta voit nyt julkaista sekä Instagram feed-julkaisut että pidemmät IGTV-videot. Stoorien (= 24 h säilyvien lyhyiden tarinoiden) julkaisu ei vielä ole mahdollista, mutta eiköhän siihenkin pikkuhiljaa päästä.

Miten julkaistaan Creator Studion kautta?

Kirjauduttuasi sisään Creator Studion puolella voit valita seilaatko Facebookin vai Instagramin puolella. Valittuasi oikean kanavan muista varmistaa, että Instagramin yritystilisi on liitetty Facebook-sivuusi. Tämän jälkeen voit klikata vasemman yläreunan Luo julkaisu -nappia, minkä jälkeen kaikki sujuu kuin itsestään. Valmis julkaisu näkyy sisältökirjastossasi.

Asteittainen päivittyminen

Mikäli et ole notifikaatiota saanut tai julkaisun luontiin tarkoitettu nappi ei näy sinulla – ei huolta. Facebook on ilmoittanut, että toiminto tulee käyttöön kaikille asteittain. Voit sillä välin opetella kaiken Creator Studion käytöstä ja olla jo suuri guru heti, kun toimintoa on mahdollista hyödyntää. Win-win, jos optimisteja ollaan.

Mietityttääkö miten Instaa hyödyntäisit? Lue aiempi postaukseni Instagram Stories -ominaisuuden käytöstä.

Jos kaipaat apua sosiaalisen median sisällöntuotantoon, lue lisää palveluistamme ja ota rohkeasti yhteyttä!